tiistai 28. heinäkuuta 2015

Omatekoisia helmiä ja kapusseja

Olen tosiaan nyt muutaman talven käynyt kansalaisopiston keramiikkakurssilla. Pääasiassa olen tehnyt helmiä ja riipuksia. Saven käsittely on jotenkin todella rentouttavaa, mutta en yleensä saa itse kurssiaikana mitään aikaan vaan teen iltaisin kotona inspiraation iskiessä, lasitukset ym. hoidan sitten tietysti kurssiaikana. :)

En oikein osaa käyttää kiiltäviä lasitteitakaan kun tyylini on sellainen rouhea ja ruttuinen, oksidointia lähinnä. Käyttämäni savetkin ovat yleensä tummia, joskus sitten valkoista posliinisavea. Näissä kyllä käytin posliinisavea koska halusin yrittää jotain luuntapaisia. Kuvat ennen polttoa ja oksidoinnin jälkeen, harmillisesti vain käytin vahingossa osassa sinistä oksidointia. Värihaksahduksesta huolimatta olin näihin tosi tyytyväinen.

Ennen polttoa

Valmiit keramiikkaosat


Minua kiinnosti kovasti pystyykö savesta luomaan kapusseja ja käyttämään niitä koruissa. Yleensä mitä olen keramiikkakapusseja nähnyt ne ovat olleet littanoita ja liimattavaa mallia, joten tuumasta toimeen. Loin erilaisia muotoja, eri korkuisia ja levyisiä, ne onnistuivat poltossa ihan hyvin. Ensimmäiseksi istutin pöllönmallisen kapussin hopeaan ja se toimikin ihan hyvin. Istutusvaiheessa käsittelin sitä kuten kiveä mutta olin  paaaaaaaaaaaljon varovaisempi. Onnistui!


Tästä rohkaistuneena tein toisenkin istutustyön, siemenkohdan mallisen kapussin koristeeksi tein vähän hopealehdyköitä, nahkanyöri. Kuvasta ei käy ilmi kuinka korkea kapussi on, muttta se on ihan muhkean kokoinen. Tästä tuli tosi kiva, joten harjoitukset tällä saralla jatkuvat jossain vaiheessa. Kapusseja nimittäin piisaa. :) (.. ja kurssi alkaa taas syksyllä..)


3 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän hienoja!Minäkin menisin keramiikkakurssille, mutta täällä syrjäkylällä on tosi huonot kans.opiston kurssivalikoimat:(

    VastaaPoista
  2. Hyvä Ink-ku, todella upeita koruja!!!

    VastaaPoista